BESCHRIJVING EN GESCHIEDENIS

Stress en de moderne samenleving
Gedurende de laatste decennia is het dagelijks leven diepgaand veranderd door de komst van elektrische energie en innovatieve technologieën. We zijn overgegaan van voornamelijk lichamelijke werkzaamheden naar werkzaamheden waar de fysieke kracht steeds minder belangrijk is, terwijl de geestelijke inspanning, het geheugen en de concentratie steeds belangrijker worden; niet alleen voor wie werkt, maar ook voor studenten en ouderen die voortdurend blootgesteld zijn aan “moderne” impulsen.

Onze dagelijkse bezigheden houden ons zenuwstelsel constant onder druk om te reageren op prikkels afkomstig van een enorme hoeveelheid informatie van buitenaf. Hierbij kan men denken aan informatie via geluid (overgaan van (mobiele) telefoons, geluidsoverlast afkomstig van verkeer en werkplaatsen, sirenes etc.) en informatie via beeld (stoplichten, computerschermen, informatie op mobiele telefoons, televisie, reclame borden etc.); het is dus duidelijk hoe de moderne samenleving onze aanpassingsvermogens voortdurend op de proef stelt. Wanneer zich hierbij problemen voordoen ontstaan lichamelijke en mentale stress, wat zich kan omzetten in niet pathologische angststoornissen.

Om je aan te kunnen passen aan de moderne maatschappij is het van belang om een gevarieerd en uitgebalanceerd voedingspatroon te volgen en om voedsel te nuttigen dat ons lichaam helpt om te gaan met de specifieke behoeften in onze samenleving.

Gefermenteerd vis autolysaat en Magnesium
Het autolysaat van zeevis, Gefermenteerd vis autolysaat en Magnesium zijn bestanddelen die volledig beantwoorden aan deze behoeften.

De geschiedenis van autolysaten van vis
De autolysaten van vis werden veel gebruikt door de Kelten en Romeinen; de Kelten, al vóór de Romeinse overwinning, gebruikten het min of meer als verkwikkende geneesmiddelen. De Romeinen brachten deze autolysaten die in Bretagne verwerkt waren naar Rome. Het gebruik was voorbehouden aan de aristocratische elite, belangrijke personen, redenaars, atleten, gladiatoren en legionairs (in het bijzonder voor lange marsen om het uithoudingsvermogen te versterken), kinderen en ouderen. Het is begrijpelijk dat het autolysaat van vis werd beschouwd als één van de meest waardevolle voedingsmiddelen.

De eigenschappen van Gefermenteerd vis autolysaat
Het autolysaat Gefermenteerd vis autolysaat wordt verkregen uit diepzeevis; autolyse is een natuurlijk proces dat zelfvertering van organisch materiaal mogelijk maakt door middel van de enzymen die in de vis voorkomen. Het organisch materiaal dat eruit verkregen wordt is opgedeeld in eenvoudige bestanddelen die direct door ons lichaam opgenomen kunnen worden.

Het autolysaat Gefermenteerd vis autolysaat wordt verkregen uit diepzeevis; autolyse is een natuurlijk proces dat zelfvertering van organisch materiaal mogelijk maakt door middel van de enzymen die in de vis voorkomen. Het organisch materiaal dat eruit verkregen wordt is opgedeeld in eenvoudige bestanddelen die direct door ons lichaam opgenomen kunnen worden.

Eigenschappen van Magnesium
Magnesium is een essentieel mineraal dat uitermate belangrijk is voor een goede balans in het lichaam. De werking is zeer gevarieerd; het speelt een belangrijke rol bij de vorming van botten en tanden en is onmisbaar voor een evenwichtig zenuwstelsel en de overdracht van zenuwprikkels. Hierdoor neemt de dagelijkse behoefte aan Magnesium toe bij personen die kampen met fysieke en/of mentale stress, overmatig alcohol en/of sigaretten gebruik en bij personen die laxeermiddelen of diuretica gebruiken. Doordat er geleidelijk minder magnesium in de grond voorkomt wordt het steeds belangrijker om Magnesium in onze voeding te integreren. Diverse wetenschappelijke studies hebben herhaaldelijk aangetoond dat een significante verandering in de cel als gevolg van stress gekenmerkt wordt door een afgenomen verhouding tussen magnesium en calcium, veroorzaakt door een plotselinge calciumtoename in de cellen.
Het is bovendien bewezen dat de stressgevoeligheid afneemt wanneer Magnesium opnieuw overheerst in de cellen en de correcte verhouding tussen magnesium en calcium terugkeert en wanneer het overschot aan calcium wordt teruggebracht tot “normale” waarden.

WERKING VAN CLAVIS HARMONIAE
Dankzij de eigenschappen van Gefermenteerd vis autolysaat en Magnesium kenmerkt de werking van Clavis Harmonae zich door:

  • Regulering van het zenuwstelsel en van de mentale capaciteit;
  • Regulering van de gemoedstoestand door de stressverlagende werking dankzij de synergie tussen Gefermenteerd vis autolysaat en Magnesium.
Clavis Harmoniae staat derhalve garant voor een betere zenuwgeleiding en geestelijk evenwicht. Gebruik van Clavis Harmoniae bevordert het welzijn en verhoogt het aanpassingsvermogen aan de omgeving door de angst– en stressverlagende werking. Het bevordert autoregulatie, de hersencapaciteit en het geheugen.


Clavis Harmoniae website eigendom van Clavis srl – Gerealiseerd door InternetSol
Bezoek de website van ClavisHarmoniae.com in een andere taal ClavisHarmoniae.com

 Andere Clavis producten
Key Melatonin:www.keymelatonine.nl
Key Algen:www.keyalgen.nl